Târgul meșterilor populari organizat pe Pietonalul Unirii. Vor fi prezenți meșteri din mai multe județe ale țării, dar și din Ucraina și Republica Moldova

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituţie publică de cultură aflată în subordinea Consiliul Județean Botoşani, în parteneriat cu Primaria Municipiului Botosani, organizează Târgul Meșterilor Populari, ediția a XV-a. Târgul se va desfăşura pe Pietonalul Unirii din Municipiul Botoşani, în perioada 29 aprilie – 1 mai 2022, iar deschiderea oficială va avea loc vineri, 29 aprilie 2022, ora 13:00.

Vor participa meșteri populari din județele Botoșani, Iași, Suceava, Neamț, Harghita, Covasna, Vâlcea, Mureș şi, respectiv, din Republica_Moldova și Ucraina. Pe parcursul celor trei zile de desfăşurare a târgului vor fi momente artistice susținute de tinere talente ale muzicii populare botoșănene, ateliere demonstrative, expoziția de tablouri Gheorghe Axintioaie – în interiorul Centrului, expoziții de meșteșuguri tradiționale, expoziții de icoane pe sticlă și lemn, expoziție de sculptură în lemn, expoziție de artă plastică – univers patriarhal.

Manifestarea are ca obiectiv valorificarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale autentice, care aparțin culturii noastre populare. De asemenea, pe data de 29 aprilie 2022, începând cu ora 14:00, în Sala Bibliotecii de limbi străine (Strada Unirii, nr.10) va fi sărbătorită Angela Paveliuc Olariu, nume binecunoscut în sfera celor interesați de artă populară, etnografie, muzeistică, de cultură în ansamblu. Doctor în istoria artei populare din 1977, Domnia Sa a publicat numeroase lucrări de specialitate, sub formă de articole, studii, monografii.
Vineri 29 aprilie și sâmbătă 30 aprilie, începând cu ora 18:00 se vor putea viziona, în premieră pentru Centrul Creatiei Botosani, două filme artistice românești. În prima seară va rula filmul „Amintiri din copilărie”, iar în cea de-a două seară filmul ,,Ciprian Porumbescu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *