Peste 90 misiuni de salvare ale pompierilor botoșăneni, în perioada 22- 25 aprilie

În perioada 22 – 25 aprilie, pompierii botoşăneni au avut 94 de misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale, ceea ce înseamnă, în medie, 23 intervenții pe zi, potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

S-a acționat pentru stingerea a șapte incendii, acordarea primului ajutor medical unui număr de 42 de persoane rănite ori cu probleme medicale, inclusiv persoane suspecte sau confirmate Covid-19, asigurarea măsurilor p.s.i. pe timpul unui meci de fotbal și transportul unor cetățeni ucraineni din punctele de trecere a frontierei, la locurile de cazare din județ.
La acestea, se adaugă opt acțiuni de verificare a respectării normelor de prevenire a incendiilor pe secția ATI, la Spitalul de Urgență Județean „Mavromati” Botoșani și 28 de activități de informare preventivă a populației.

În Noaptea de Înviere, pompierii botoșăneni au avut șase misiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor, în special de către credincioşi, dar şi de asigurare a intervenţiei operative în cazul producerii unor situaţii de urgenţă la mănăstirile Zosin, Vorona, Gorovei, Coșula, Popăuți și Gorovei. Cele șapte incendii s-au produs pe raza localităților Darabani, Șendriceni, Vorniceni, Costești, Hudești, Dorohoi, Hlipiceni și Viișoara.
Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc au fost: foc deschis în spații deschise, fumatul în locuri nepermise, scurtcircuit, coș de fum neprotejat termic și arc electric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *