O primărie din Botoșani cumpără porți de scanare a elevilor la intrarea în școli. Copiilor li se va măsura temperatura

O primărie din Botoșani cumpără porți de acces în școli, cu ajutorul cărora copiii vor fi scanați automat și li se va măsura temperatura. Este vorba de Primăria comunei Cristinești, cea care a lansat o licitație de peste 115.000 de lei pentru „Dotarea Școlii Gimnaziale „Ioan Murariu” Cristinești cu echipamente de protecție și dispozitive medicale pentru prevenirea și combaterea crizei sanitare COVID-19”.

Cele două porți de acces au rolul de a preveni răspândirea virusurilor cu grad mare de contagiune și pentru creșterea capacității de răspuns la situații de criză. Sistemul va fi conceput astfel încât procesul de dezinfecție să fie automatizat. Tunelul dezinfectant are dublă acțiune, atât de pulverizare dezinfectant, cât și termoscaner temperatură.

De asemenea, în toate clasele vor fi pregătite pentru a fi montate 395 separatoare bănci, care, în cazul în care va fi nevoie, va asigura distanțarea socială a copiilor.  Investiția este realizată din fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructură Mare – POIM.

Comuna Cristinești are 3.617 locuitori, iar la școala din localitate învață 641 elevi.

sursa foto: edupedu.ro

Nu apăsați acest link dacă îl primiți pe telefon! Avertismentul Poliției Române

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *