El este botoșăneanul care a ucis un om cu câteva ore înainte de Înviere. A fost arestat

Botoșăneanul care a ucis un om cu câteva ore înainte de Înviere a fost arestat, în baza unui mandat emis de Tribunalul Botoșani, la propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani. Este vorba de Iustin Valeriu Herghelegiu, un bărbat de 46 de ani care a fost arestat pentru 30 de zile sub acuzația de omor.

În Sâmbăta Mare, botoșăneanul a atacat cu cuțitul un alt bărbat, în vârstă de 48 de ani, pe care l-a înjunghiat mortal. Crima a avut loc în apropiere de Şcoala 16 din municipiul Botoşani și s-ar fi produs pe fondul consumului de alcool atât din partea agresorului, cât și a victimei. Bărbatul înjunghiat a fost dus la Spitalul Județean de Urgență Mavromati, însă a murit la scurt timp.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani formulată în dosarul nr. 205/P/2022. În temeiul art.226 Cod procedură penală raportat la art.202, art.223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Herghelegiu Iustin-Valeriu, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.p., pe o durată de 30 de zile, respectiv de la data de 24 aprilie 2022 până la data de 23 mai 2022, inclusiv. În temeiul art.230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Herghelegiu Iustin-Valeriu. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul pentru asistenţă juridică din oficiu în sumă de 313 lei se va achita Baroului Botoşani din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 24 aprilie 2022, ora 15:18. .
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  19/2022  24.04.2022

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *