Numărul de posturi pentru personalul neclerical va fi suplimentat. Vezi la ce biserici din județul Botoșani!

turla biserica, stiri, botosani, cruceNumărul de posturi pentru personalul neclerical angajat în unități de cult din județul Botoșani se va suplimenta, începând cu data de 1 mai 2022, potrivit unui proiect de Hotărâre de Consiliu Județean. 88.957,44 lei reprezintă sprijinul financiar sub formă de contribuții pentru posturile aprobate suplimentar va fi din veniturile proprii ale județului Botoșani, pe anul 2022.

Astfel, va fi suplimentat numărului de posturi pentru personalul neclerical pe la Parohia Ortodoxă de Rit Vechi „Nașterea Maicii Domnului” Botoșani- un post; un post la Mânăstirea „Sfântul Cuvios Ioan Iacob Hozevitul” – Crăiniceni, Protopopiatul Darabani; un post la Parohia „Sfântul Pantelimon” – Botoșani, Protopopiatul Botoșani; un post la Parohia „Izvorul Tămăduirii” – Coșula, Protopopiatul Botoșani; un post la Parohia „Sfânta Treime” – Cișmănești, Protopopiatul Săveni; un post la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Horlăceni, Protopopiatul Dorohoi.

În anul 2022 s-a aprobat finanțare unui număr de 305 posturi pentru personalul neclerical angajat în unitățile de cult de pe raza județului Botoșani, din care 17 posturi din veniturile proprii ale Județului Botoșani și 288 de posturi din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.

Menționăm că din cele 17 posturi aprobate cu finanțare din venituri proprii ale Județului Botoșani, până la această dată doar 11 sunt ocupate, se precizează în proiectul de Hotărâre de Consiliu Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *