Mitropolitul Moldovei, ÎPS Teofan, va sluji la Botoșani în a doua zi de Paște

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înalt Prea Sfințitul (ÎPS) Teofan, va oficia slujba de hramul municipiului Botoșani, de „Sfântul Gheorghe”, a doua zi de Paște, la Mănăstirea Popăuţi. Lucrările la Biserica „Sfântul Gheorghe” nu au fost finalizate astfel încât slujba se va ține la Mănăstirea Popăuți. 

Înaltul prelat va fi însoțit de mai mulți preoți și diaconi. În acest an, Sfântul Gheorghe nu a fost sărbătorit pe 23 aprilie, pentru că a căzut în Săptămâna Mare, astfel încât slujba în cinstea acestuia se va ține a doua zi de Paște.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, va oficia, marți, Sfânta Liturghie la Parohia Chișcăreni (Săveni).

Marți, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox Sfântul Gheorghe din Botoșani va începe Olimpiada Națională de Religie pentru Seminarii și Licee Teologice Ortodoxe – clasele IX-XII. Cu această ocazie Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, va oficia o slujbă de Te Deum. Oplimpiada se va desfășura până pe data de 30 aprilie.

Tot marți, în biserica Parohiei „Sfânta Varvara” din Șoldănești, Protopopiatul Botoșani, începând cu ora 12.00, va avea loc tradiționala Expoziție de ouă încondeiate realizate de copiii din parohie.

Hristos a înviat! BotosaniNews vă transmite „Sărbători fericite!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *