Pască și ouă roșii pentru refugiații ucraineni care intră în Botoșani pe la Stânca sau Rădăuți Prut

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a anunțat, sâmbătă, că toți refugiații ucraineni care intră în Botoșani pe la Stânca sau Rădăuți Prut vor primi pască și ouă roșii, pentru a marca astfel sărbătorile pascale.

Refugiații se vor putea bucura de ospitalitatea românească, conform tradiţiei pascale. De altfel, în toate cele trei puncte vamale de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Iaşilor (vămile Sculeni, Stânca Costeşti şi Rădăuţi Prut), unde se asigură în continuare permanenţa în vederea sprijinirii persoanelor refugiate din Ucraina, în perioada pascală vor fi oferite, pe lângă cele de strictă necesitate, şi produse tradiţionale”, a anunțat Mitropolia Moldovei.

Sâmbătă seară, în jurul orei 20:00, pe aeroportul din Suceava, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul va fi prezent împreună cu delegația Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, primind, după tradiție, Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim. Totodată va fi prezentă pe aeroport și o delegație de preoți din regiunea Cernăuți.

Cât îl costă masa de Paște pe ministrul Muncii, botoșăneanul Marius Budăi. „Nu sunt neapărat un iubitor al ciorbei de miel, dar drobul da”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *