Operator de jocuri de noroc din Regatul Unit, amendat dur din cauza unor erori din aplicația sa pentru telefonul mobil

Comisia pentru Jocuri de Noroc a Regatului Unit a impus luna trecută o amendă în bani operatorului Camelot UK pentru erori în aplicația sa mobilă.

Amenda usturătoare de 3,15 milioane de lire va fi plătită de operator, urmând ca banii să fie utilizați în scopuri nobile. Decizia a fost luată după o investigație a Comisiei, care a identificat trei deficiențe ale aplicației, deficiențe care au avut un impact negativ asupra consumatorilor.

Prima eroare a aplicației mobile a constat în informarea a aproximativ 20000 de jucători că biletul lor câștigător în urma unei extrageri nu a fost câștigător atunci când au scanat biletul cu scanerul QR al dispozitivului lor mobil, în perioada noiembrie 2016 – septembrie 2020.

Al doilea eșec a implicat 22.210 de jucători care au achiziționat un singur bilet bazat pe tragere prin intermediul aplicației, dar care au primit două bilete și au și fost taxați ca atare. Toți acești jucători au fost identificați și fie rambursați pentru pariul duplicat, fie în cazul în care pariurile duplicate au fost câștigătoare, acestea au fost onorate ca atare pe bază de duplicat.

Al treilea eșec a fost legat de trimiterea de către aplicație a mesajelor de marketing către utilizatorii aplicației care fie s-au autoexclus prin Gamstop, fie au fost identificați de operator fiind afectați de probleme legate de jocuri de noroc, precum dependență. Deși mesajele de marketing au fost trimise, niciunul dintre cei 65.400 de jucători nu a primit ulterior permisiunea de către aplicație să cumpere un produs de la Loteria Națională.

(Autoexcluderea este un instrument folosit de consumatorii care simt că au probleme în a-și controla impulsul de juca jocuri de noroc și solicită operatorului să le refuze serviciul.)

Andrew Rhodes, directorul executiv al Comisiei pentru Jocuri de Noroc, a declarat: „Suntem siguri că operatorul Camelot a luat măsuri pentru a se asigura că aplicația lor pentru Loteria Națională este adecvată scopului său. ”

„Totuși trebuie să-i avertizăm pe cei de la Camelot că orice nerespectare a obligațiilor lor va avea consecințe. Anunțul de astăzi întărește faptul că orice operator care nu își respectă cerințele de licență va fi investigat de către Comisie și nu vom ezita să emitem amenzi în cazul în care cerințele sunt încălcate.”

Cazuri precum acesta, în care un mare operator de jocuri de noroc a fost amendat, ne arată ca industria jocurilor de noroc este atent reglementată, iar cei care apelează la serviciile unui operator autorizat se află într-un spațiu sigur. Operatorii online sunt subiectul unui control și mai strict decât cel impus cazinourilor și caselor de pariuri tradiționale, deoarece orice acțiune este înregistrată și poate fi ulterior verificată. Așadar, dacă ești pasionat de jocuri de noroc și cauți cele mai bune cote de pariuri pe site-ul unui operator sau vrei să joci sloturi online, apelează la site-uri de jocuri de noroc licențiate. Așa vei ști cu siguranță că nu vei fi indus în eroare sau înșelat, deoarece reglementările din acest domeniu sunt foarte stricte, iar sancțiunile, pe măsură.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *