Peste 12.000 de copii din județul Botoșani primesc tichete sociale pentru sprijin educațional

Joi au fost alimentate cardurile pentru sprijin educațional acordate copiilor dezavantajați, în cadrul proiectului Tichete Sociale pentru Sprijin Educațional, cu suma de 500 lei, anunță printr-un comunicat Inspectoratul Școlar Județean.

Distribuirea cardurilor s-a finalizat pe data de 8 aprilie 2022, și au fost 12.324 de beneficiari, dintre care 2020 sunt preșcolari, 5579 sunt elevi din ciclul primar și  4725 elevi din ciclul gimnazial.

Proiectul cofinanțat din fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane are ca grup țintă copii din învățământul de stat primar și gimnazial, care îndeplinesc criteriile de venit stabilite în Programul național de rechizite școlare conform OG nr. 33/2001, respectiv  copii care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară”, a declarat Ada Macovei, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com