Mandate de arestare pentru doi dintre agresorii bodyguard-ului bătut la Flămânzi. Cine sunt bătăușii!

Tribunalul Botoșani a emis, joi, mandate de arestare preventivă pe numele a doi dintre agresorii bodyguardului unui club din Flămânzi, care a fost bătut cu bestialitate pentru că a refuzat să le permită accesul în incintă.  Magistrații au admis propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani cu privire la arestarea lui Petru Nigel și a lui Petru Denis Chiriac, din Coșula, acuzat de tentativă de omor.

Cei doi sunt acuzați că l-ar fi lovit cu un topor pe body-guard, punându-i astfel viața în primejdie. Ceilalți doi sunt cercetați în stare de libertate, sub control judiciar.

Vă reamintim că polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au fost sesizați, pe 17 aprilie, cu privire la faptul că un bărbat a fost agresat.  Din cercetări, a reieșit faptul că un bărbat, de 45 de ani, care asigura paza bunurilor și efectua controlul la punctul de acces în interiorul unui club, ar fi fost agresat de mai multe persoane, pe fondul unui conflict izbucnit ca urmare a faptului că nu ar fi permis accesul în local unor tineri.
În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe. Ulterior, ca urmare a rezultatelor expertizei medico-legale, cauza a fost declinată către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, schimbându-se încadrarea juridică a faptei în tentativă de omor.
În cursul zilei de miercuri, 20 aprilie, au fost puse in executare cinci mandate de percheziție domiciliară, in comuna Coșula, la persoane bănuite de comiterea faptei, prilej cu care au fost identificate și ridicate mai multe bunuri care prezintă interes în cauză.
De asemenea, în urma activităților desfășurate și a probatoriului administrat au fost conduși la sediul poliției patru bărbați, cu vârstele cuprinse intre 42 și 21 de ani, ulterior, față de aceștia fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore.
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de omor, de către procurorul din  cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. În temeiul art. 202 rap. la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: 1. NIGEL PETRU cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de „omor” prev. şi ped. de art. 32 raportat la art. 188 al. 1, 2 Cod penal, cu aplic. art. 77 lit. a Cod penal, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 21.04.2022 şi până la data de 20 mai 2022. 2. CHIRIAC PETRU – DENIS, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de „omor” prev. şi ped. de art. 32 raportat la art. 188 al. 1, 2 Cod penal, cu aplic. art. 77 lit. a Cod penal, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data punerii efective în executare a mandatului. În temeiul art. 230 alin. 1 Cod procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, sumele de câte 313 lei, reprezentând onorarii pentru apărătorii desemnaţi din oficiu – avocat Fetcu Daniela pentru inculpatul Nigel Petru şi avocat Luca Eduard pentru inculpatul Chiriac Petru-Denis, rămân în sarcina statului şi se vor achita Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 21 aprilie 2022, ora 10:00
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  18/2022  21.04.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *