Piețe și carmangerii din Botoșani, luate la control de inspectorii DSVSA înaintea Paștelui

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au efectuat o serie de controale, în perioada premergătoare Paștelui, în piețe, carmangerii, măcelării și magazine. Potrivit directorului adjunct al DSVSA, Ovidiu Airimițoaie, verificările au fost intensificate în această perioadă pentru a preveni comercializarea unor produse care să pună în pericol sănătate consumatorului.

El a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că au fost efectuate peste 100 de controale în ceea ce privește unitățile de „producere a alimentului pe tot lanțul, carmangerii, măcelării, depozite”. În urma verificărilor au fost constatate deficiențe minore, spun ele, și au fost date cinci amenzi în valoare de 6.000 lei.

„În cele cinci pieţe agroalimetare din Botoşani, Dorohoi, Săveni şi Darabani asigurăm permanenţă aşa încât în situaţia în care apar suspiciuni asupra unui produs prezentat spre vânzare să fim acolo pentru a putea da curs unor solicitări venite de la consumatori”, a declarat Airimițoaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *