Unde se va administra vaccinul anti COVID de la 1 iulie. Autoritățile anunță o nouă politică de vaccinare

Secretarul de stat Andrei Baciu anunţă, marţi, într-o postare pe Facebook, că pe 1 iulie va intra în vigoare noua politică de vaccinare împotriva COVID-19: vaccinarea doar la medicii de familie.

Între timp, perioada de tranziţie de la vaccinarea de tip „campanie” împotriva COVID-19 la vaccinarea ca parte a programului naţional de vaccinare al Ministerului Sănătăţii se va încheia pe 30 iunie. Din 1 iulie, toate punctele de vaccinare îşi vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie.

Secretarul de stat anunţă că pe 1 iulie va intra în vigoare noua politică de vaccinare împotriva COVID-19: vaccinarea doar la medicii de familie.

”Prin urmare, perioada de tranziţie de la vaccinarea de tip „campanie” împotriva COVID-19 la vaccinarea ca parte a programului naţional de vaccinare al Ministerului Sănătăţii se va încheia pe 30 iunie. Până la această dată inclusiv, toţi cei care doresc să se vaccineze (cu doza 1, 2 sau 3) o pot face atât la punctele de vaccinare care funcţionează în continuare, cât şi la cabinetele medicilor de familie”, spune Andrei Baciu.

El precizează că, din 1 iulie, toate punctele de vaccinare îşi vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie. ”Recomand din nou vaccinarea drept cea mai bună formă de protecţie împotriva virusului SARS-Cov-2 şi o consider extrem de utilă mai ales pentru grupele de risc”, mai scrie Baciu, informeaza Stirile ProTV care citeaza News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *