FOTO Necaz în prag de Paște pentru trei bărbați din Botoșani. Au rămas fără case în urma unor incendii

Trei botoșăneni de 67, 82 și 87 ani au rămas fără acoperiș deasupra capului în prag de Paște, în urma unor incendii. Evenimentele s-au produs în localitățile Fundu Herții, Rădeni și Havârna, în cursul zilei de luni. La Fundu Herții și Rădeni, casele s-au aprins din cauza unui scurtcircuit, iar la Havârna de la jarul căzut din sobă pe materiale combustibile, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani.

Primul eveniment, cel de la Fundu Herții, a fost anunțat puțin înainte de ora 18.00. La fața locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu două autospeciale cu apă și spumă. Când au ajuns, ardeau o parte din bunurile din interiorul casei, precum și acoperișul. Proprietarul, în vârstă de 82 de ani, era ieșit din locuința și nu a avut de suferit din cauza fumului sau a flăcărilor.

O oră mai târziu, un alt apel la 112 anunța că arde o casă din Rădeni. Pompierii din Flămânzi au ajuns la fața locului cu o autospecială cu apă și spumă și au constatat că locuința ardea ca o torță. Persoana care stătea acolo a fost scoasă din casă de vecini, până la sosirea forțelor de intervenție.

Aproape de miezul nopții, alarma a sunat din nou. De această dată pentru că ardea casa unui bărbat din Havârna. Deși stătea într-o locuință socială, din când în când, acesta revenea la vechea casă. Ieri a făcut și focul în sobă, după care a plecat la vecini. În urma lui, jarul căzut din sobă a aprins materialele combustibile. Incendiul s-a extins cu repeziciune la întreaga locuință. Când au ajuns pompierii voluntari din Havârna și Darabani, dar și militarii de la Punctul de Lucru Darabani, casa ardea în totalitate. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *