Tot mai puțini refugiați din Ucraina intră în țară prin județul Botoșani. Instituția Prefectului: Dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire sau intrare în ţară

În ultimele 24 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca au intrat în țară 83 de refugiați ucraineni și 26 vehicule, informează printr-un comunicat Instituția Prefectului Botoșani.

Potrivit sursei citate, la ora 08.00, erau cazați în spatiile de cazare temporară puse la dispoziție de către autoritățile din Botoșani, 78 cetățeni.

În prezent, prin punctele de frontieră, tranzitul autoturismelor şi al persoanelor se derulează în condiții normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de aşteptare.

Dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. De asemenea, pentru operativitate, poliţiştii de frontieră au în dotare staţii mobile de control care pot fi folosite în punctele de trecere a frontierei cu trafic crescut, mai precizează sursa citată

În prezent, la intrarea în țară, nu mai este necesară prezentarea certificatului digital UE privind Covid -19.

În continuare, se recomandă cetăţenilor români şi străini care trebuie să tranziteze frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *