Poliția instalează 300 de radare fixe. Șoferii vitezomani vor fi înştiinţaţi automat că au primit o amendă

O informație care îi vizează pe cei obișnuiți să apese pedala de accelarație: Ministerul Transporturilor și-a propus să investească în 500 de camere de supraveghere, care vor fi instalate pe șosele, ca să depisteze abaterile din trafic.

În plus, autorităţile vor să cumpere și 300 de radare fixe noi, dar şi o mie de limitatoare de viteză. Dispozitivele vor costa 35 de milioane de euro. Ele vor identifica numerele de înmatriculare ale mașinilor, iar şoferii în culpă or fi înştiinţaţi automat că au primit o amendă.

În România mor anual în accidente rutiere aproape 100 de oameni la un milion de locuitori – cu 50% mai mulţi față de media din Uniunea Europeană. La noi sunt în acest moment cel puţin 267 de puncte negre unde au avut loc numeroase accidente mortale. Până în 2030, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Afacerilor Interne s-au angajat să reducă la jumătate numărul locurilor periculoase, atât în oraşe, cât şi în mediul rural.

Astfel, autorităţile plănuiesc să instaleze alte 300 de radare fixe şi o mie de limitatoare de viteză noi. Un alt pas presupune achiziţionarea a 500 de camere video care vor putea să înregistreze numerele de înmatriculare ale maşinilor, dar şi abaterile comise de şoferi, cum ar fi de exemplu condusul cu viteză, încălcarea liniei continue sau circulatul pe banda de urgenţă a autostrăzii.

Toate acestea vor costa 35 de milioane de euro şi ar putea fi implementate prin programul PNRR până în 2025.

Sursa: StirileProtv.ro

One thought on “Poliția instalează 300 de radare fixe. Șoferii vitezomani vor fi înştiinţaţi automat că au primit o amendă

  1. faceti sosele pe care sa putem rula in conditii bune !
    instalati camere care sa jefuiasca buzunarele romanilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *