Un bărbat din Botoșani și-a lovit vecinul în cap cu toporul. Agresorul, trimis câțiva ani după gratii

Un bărbat de 62 de ani, din comuna Prăjeni, a fost condamnat, definitiv, luni, pentru tentativă de omor, după ce a lovit cu toporul în cap un consătean. Dumitru Călin a primit o pedeapsă de patru ani ce închisoare cu executare, în baza unei sentințe dictate de Curtea de Apel Suceava.

Inițial, botoșăneanul a primit o pedeapsă mai blândă, de  trei ani de închisoare cu suspendare. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au contestat sentința inițială, iar instanța superiadă a admis, luni, apelul, majorând pedeapsa lui Dumitru Călin de la trei la patru ani și anulând măsusa suspendării executării pedepsei.

Pe 21 septembrie 2019, pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict spontan, Dumitru Călin l-a lovit cu un topor în zona capului pe un vecin de-al său, Ilie Adumitroaei, de 65 de ani, fostul iubit al concubinei sale. Victima a suferit leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 80-85 zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa.

Solutia pe scurt:

În baza art. 421 pct. 1 lit. a Cod de procedură penală respinge apelul declarat de către partea civilă ADUMITROAIE ILIE împotriva sentinţei penale nr. 47/18.03.2021 a Tribunalului Botoşani, ca tardiv. În baza art. 275 alin. 2 Cod de procedură penală obligă apelantul parte civilă să plătească statului suma de 200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare din apel. În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, împotriva aceleiaşi sentințe penale.

Desființează, în parte, sentința penală apelată, şi, în rejudecare: Înlătură din sentința penală apelată dispoziţiile prev. de art. 91 şi urm. Cod penal privind suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii şi prev. de art. 75 alin. 2 lit. b Cod penal, relativ la inculpatul Călin Dumitru. Condamnă pe inculpatul Călin Dumitru pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, prev. de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 şi 2 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, la o pedeapsă de 4 (patru) an închisoare (în loc de 3 ani închisoare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *