Liste de așteptare la laboratoarele de analize medicale din Botoșani. Până când se întind programările

laborator judetean analize medicaleLaboratoarele de analize medicale din Botoșani au epuizat fondurile încă de la jumătatea lunii aprilie. Din acest motiv, au fost făcut liste de așteptare care se întind până pe trei luni

Fondurile alocate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate sunt insuficiente, iar solicitările au crescut după ce s-a ieșit din pandemie, comparativ cu anul trecut, de exemplu.

Alina Mustiață, director general al CAS Botoșani, a declarat că fondurile au fost suplimentate de la 600 mii lei la un milion, dar și așa nu ajung.

Suma a fost suplimentată, însă nu este suficient. A crescut necesarul și am cerut la nivel național o sumă mai mare”, a precizat directorul general al CAS Botoșani.

Potrivit sursei citate, suma totală aferentă lunii martie 2022, decontată de CAS pentru servicii medicale paraclinice a fost de 1.031.000 lei, din care pentru opt laboratoare de analize medicale s-a decontat 385.000 lei pentru activitate curentă, în timp ce pentru monitorizare boli cronice și monitorizare post COVID 19, alți 82.000 lei. Pentru cei șapte furnizori de servicii paraclinice radiologie, pentru activitatea curentă s-au decontat 206.000 lei, pentru monitorizare de boli cronice și monitorizare pacienți post COVID 350.000 lei, în timp ce pentru ecografii 8.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *