Copii din Botoșani, tâlhăriți pe stradă. Agresorul, prins la scurt timp de polițiști

Doi copii, unul de 14 , iar celălalt de 16 ani, au fost, sâmbătă, victima unor tâlhării produse pe o stradă din municipiul Botoșani. Cei doi se aflau în zona Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi (fostul Liceu Electrocontact), când au fost agresați și deposedați de câteva bunuri de un bărbat de 30 de ani, care a fost eliberat în urmă cu două săptămâni din închisoare.

Copilul de 14 ani a rămas fără suma de 112 lei și fără ochelarii de soare, în timp ce adolescentul de 16 ani a rămas fără țigări. După comiterea celor două fapte de tâlhărie calificată, autorul a vrut să îi ia și bunurile unui tânăr de 18 ani, însă acesta a reacționat cu forță și l-a determinat pe bărbat să fugă.

Poliția a fost sesizată în acest caz și a reușit să îl prindă la scurt timp de autor. Botoșăneanul a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de duminică a primit un mandat de arestare preventivă pentru tâlhărie calificată și tentativă de tâlhărie calificată.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 1563/P/2022. Respinge cererea formulată de către inculpat, prin apărător, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu.

În temeiul art. 226 Cod de procedură penală raportat la art. 202 alin. 1, 3 și 4 lit. e Cod procedură penală şi art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Ciauşu Robert-Cătălin, cercetat sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de ,,tâlhăria calificată”, prev. şi ped. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. d din Codul penal (persoană vătămată P.A.E.), a unei infracţiuni de ,,tâlhăria calificată”, prev. şi ped. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. d din Codul penal (persoană vătămată S.O.A.) şi a unei infracţiuni de tentativă la infracţiunea de ,,tâlhăria calificată”, prev. şi ped. de art. 32 alin. 1 rap. la art. 233, art. 234 alin. 1 lit. d din Codul penal, cu aplicarea art. 77 lit. d din Codul penal (persoană vătămată M.A.C.), toate faptele cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal şi art. 41 alin. 1 din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile, respectiv de la data de 17.04.2022 și până la data de 16.05.2022, inclusiv. 

Macabru! Femeie din Botoșani, găsită moartă în casă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *