FOTO & VIDEO Peste o mie de credincioși au participat la procesiunea de Florii, pe străzile din Botoșani. Zeci de preoți au ținut evenimentul religios

Peste o mie de credincioși au participat, duminică, la tradiționala procesiune de Florii de pe străzile municipiului Botoșani. Întreruptă din cauza pandemiei, manifestarea a fost reluată în acest an, numărul credincioșilor care au participat fiind mai mare decât în ceilalți ani. Copii, tineri și adulți, cu flori în mâini, au pornit de la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, apoi pe Blvd. Mihai Eminescu – Biserica Sfinții Andrei și Nectarie – Biserica Sfinții Trei Ierarhi (str. Bucovina) – Biserica Sfânta Ecaterina (ANL Bucovina).

Un preot a stropit cu agheasmă pe toți cei prezenți, dar și pe străzile din municipiu, iar pe străzi a fost purtată și icoana cu Intrarea Domnului în Ierusalim.

Sărbătoarea Floriilor este una simbolică pentru credincioșii din România cunoscută și cu denumirea de „Săptămâna Mare”. Jandarmii și polițiștii s-au asigurat că evenimentul decurge fără incidente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *