Comisar din Inspectoratul de Poliție Botoșani: Este regretabil faptul că în ultima perioadă a crescut numărul infracțiunilor comise în școli, cu atât mai regretabil că au ca autori cadre didactice

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani atrag atenția că în ultima perioadă a crescut numărul infracțiunilor din școli, având ca autori cadre didactice. Comisarul șef Geanina Grădinaru, din cadrul IPJ Botoșani, a cerut, joi, într-o ședință cu directorii de școli, ca toate cadrele didactice să acorde o atenție maximă comportamentului manifestat în mediul școlar.

Este regretabil faptul că în ultima perioadă de timp a crescut numărul infracțiunilor comise în școli, cu atât mai regretabil este faptul că aceste infracțiuni, cele cu periculozitate ridicată, au avut ca autori cadre didactice. Mă refer la cazurile de agresiune sexuală de la Ștefănești, de la Școala Răchiți. (…) Drept cauze au fost deficiențele în ceea ce privește comportamentul manifestat de unele cadre didactice în mediul școlar, comportament care s-a dovedit în afara normelor de etică și morală. În acest sens se impune ca toate cadrele didactice să acorde o atenție maximă comportamentului manifestat în mediul școlar, să nu recurgă la gesturi, la acțiuni care să pună în pericol siguranța fizică, emoțională a elevilor, a celorlalți colegi profesori”, a spus Geanina Grădinaru.

Aceasta a cerut totodată profesorilor să monitorizeze îndeaproape comportamentul elevilor, având în vedere și cazurile de agresiune care au loc între copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *