Șefa Inspectoratului Școlar Județean Botoșani a cerut directorilor de școli să țină ușile și porțile închise în timpul orelor de curs

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Ada Macovei, a cerut, joi, directorilor să închidă porțile unităților de învățământ în timpul orelor, astfel încât să nu mai pătrundă în interior persoane necunoscute. Aceasta a spus că în ultima perioadă, în unele școli din Botoșani s-au înregistrat și agresiuni între părinți.

În toate școlile și liceele din orașe există pază umană iar în celelalte unități de învățământ mai este nevoie de intervenție, dar și fără bani se pot securiza ușile, astfel încât în școlile mici din rural, unde avem foarte puțin personal dar avem copii și cadre didactice care trebuie să se simtă în siguranță, în timpul orelor de curs se poate închide, cred, poarta sau ușa de la intrare, astfel încât nici inspectorii, colegii mei, și nici noi, nici dvs, și nimeni să nu intre în școală în timpul orelor de curs, până când un cadru didactic din școală respectivă să permită accesul”, a precizat Ada Macovei.

Pentru a nu mai fi înregistrate evenimente neplăcute în unitățile de învățământ, șefa IȘJ a cerut ca profesorii să facă de serviciu în afara orelor de curs.

Am avut câteva situații de părinți care au venit și și-au făcut dreptate la școală sau s-au agresat între ei, în curtea școlii, pentru că poarta nu era închisă. Avem situații de adulți care intră în școală, pe lângă doamna de serviciu, pe lângă profesorul de serviciu, cu diferite motive, să vorbească cu dirigintele sau cu directorul sau cu altcineva, după care uită pentru ce a venit și își face dreptate singur. Lucrurile astea pot fi prevenite dacă ținem ușile și porțile închise în timpul orelor de curs”, a declarat inspectorul general al IȘJ la o întâlnire cu directorii de școli, organizată pe fondul evenimentelor neplăcute care au avut loc în ultima perioadă în mai multe școli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *