Promovare scăzută la simularea examenului de Bacalaureat, la Botoșani. Doar 37,21% dintre elevi au luat peste 6

Rata de promovare la simularea examenului de Bacalaureat la nivelul județului Botoșani este de 37,21%, informează printr-un comunicat Inspectoratul Școlar Județean.

Potrivit sursei citate, la proba de Limba și literatura română – procent de promovare (note mai mari sau egale cu 5) este de 67,46%. Patru elevi au obținut nota 10. La proba obligatorie a profilului – procentul de promovare  a fost de: 51,43% (Matematică – 40,60%, Istorie – 74,28%). Un număr de 16 elevi au obținut nota 10.

La proba la alegere a profilului,  procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5) a fost de 64,78%, un număr de 28 de elevi au obținut nota 10.  Niciun elev nu a obținut media 10.

Rezultatele din acest an școlar sunt mai bune decât cele obținute de elevi la simularea Examenului Național de Bacalaureat din anul școlar 2021, când procentul a fost de 34,30%. Rezultatele au fost aduse la cunoștința elevilor și părinților de către profesorii de la clasă, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare. Rezultatele obținute de elevi la simularea examenului național de bacalaureat nu sunt publice. La solicitarea elevilor și/sau a părinților notele vor putea fi trecute în catalog”, a declarat Irina Telișcă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Botoșani.

Rezultatele obținute se vor analiza, la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *