Alertă sanitară! Directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani: Nu vreau să vă sperii, dar vă rog să fiți foarte atenți!

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, i-a atenționat, joi, pe directorii de școli din județ, că există  o alertă internațională din partea Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la apariția unor cazuri de hepatită acută severe în rândul copiilor.

Cauza este necunoscută, primele cazuri fiind semnalate în Marea Britanie și Irlanda.

Este o hepatită cu etiologie neprecizată și este gravă. Nu vreau să vă sperii, dar vă rog să fiți foarte atenți, că această formă de hepatită apare la copii până în 10 ani, cu simptomatologie gastro-intestinală. Dacă sesizați orice simptom, să luați legătura cu cadrele medicale și să ne anunțați și pe noi, pentru că evoluția este imprevizibilă. Câțiva dintre copiii din Marea Britanie au suferit și transplant hepatic (…) În urma notificării și Irlanda a raportat 3 cazuri posibile, aflate în investigare. În această etapă, niciun alt stat membru nu a raportat cazuri.”, a medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *