Un elev dintr-o școală din județul Botoșani și-a tăiat venele într-o oră. Cazul a fost prezentat directorilor de școli de șefa Inspectoratului Școlar

Încă un eveniment nefericit a avut loc în urmă cu mai bine de o săptămână într-o școală din județul Botoșani. Un elev din Broscăuți și-a tăiat venele în timpul unei ore. Acesta și-a cerut voie profesorului de la oră să plece la baie, iar acolo și-a tăiat venele.

Cazul a fost prezentat directorilor de școli, joi, chiar de șefa Inspectoratului Școlar Județean, Ada Macovei, care a condamnat atitudinea profesorilor din unitatea de învățământ cu privire la acest incident.

Avem datoria să ne ocupăm de copii și să vedem ce se întâmplă cu ei. Să ne uităm cu atenție la fiecare dintre copiii pe care îi avem în fața noastră și să vedem ce li se întâmplă. Să nu ne mai trezim că pleacă un copil de la oră și că se duce la baie și își taie venele. Și nu a văzut nimeni nimic. Nu a observat nimeni că se întâmplă ceva cu copilul acesta. Dintr-o armată de profesori și de personal al școlii, nimeni nu vede nimic. Că nu vezi se întâmplă…, dar nici să nu simți? Să nu te doară capul? Este impardonabil”, a spus Ada Macovei directorilor de școli.

Șefa IȘJ a precizat că personalul didactic și nedidactic din școli trebuie să aibă grijă de copii, pentru că primesc salarii.

”Ei ar trebui să aibă grijă de copii pe banii statului. (…) Trebuie să-i responsabilizăm”, a mai spus Ada Macovei. Săptămâna trecută a avut loc și incidentul de la Liceul Flămânzi, când unui elev i s-a dat foc. Cazul este cercetat de procurori.

3 thoughts on “Un elev dintr-o școală din județul Botoșani și-a tăiat venele într-o oră. Cazul a fost prezentat directorilor de școli de șefa Inspectoratului Școlar

  1. alta p….in capul satului…. profesorii sunt platiti sa ii educe pe copii, paznici sunt altii, psihologii altii. Dar nu poti sa ceri de la cineva numit sa isi asume rezultatul….profesorul nu e bona, mai are 30 de elevi, asa vor ajunge sa ii oblige sa vina cu pampersi…..

  2. După trei demisii de directori, logic vine şi demisia inspectorului general, punerea cenuşii pe cap de către acesta şi ascunderea de public pentru minim 25 de ani. Dar aceAsta nu are onoare şi nu îşi asumă această responsabiltate ! Alţi sunt vinovaţi direcţi sau indirecţi, ea este imaculată !

  3. ce sa-i ceri la o nulitate politica tupeista si habarnista ea nu stie cum sa intimideze slugile plantate pe functii care sa fim directi pe unii putin e intereseaza ca nu vor mai fi ,prostia mare este si aceasta boala dupa functii,desi esti prost,incapabil, te aburci cu ajutorul politicii ,unde nu ai ce cauta ,palaria prea mare pt unii adica unele,valabil si la ISJ 80 la suta nu au ce cauta in frunte cu prima…….nu mai spun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *