FOTO! Directorii de școli din Botoșani, băgați de urgență în ședință după evenimentele grave din ultimele săptămâni. Șefa IȘI: Suntem vedete la nivel național în sensul cel mai rău posibil

Directorii de școli din județul Botoșani au fost băgați de urgență în ședință de conducerea Inspectoratului Școlar Județean, după evenimentele grave care au avut loc în învățământul local în ultima perioadă. Este vorba de agresiunea sexuală de la Școala Răchiți, unde un profesor este reținut, dar și cazul de la Liceul Flămânzi, unde unui elev i s-a dat foc în timpul orei de curs.

La ședința cu directorii a participat și un reprezentant al Inspectoratului de Poliție Județean, prim-procurorul Valeriu Chihaia, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, reprezentantul Direcției Generale Anticorupție la Botoșani, Cristian Hrițcu, precum și directorul Direcției de Sănătate Publică, Monica Adăscăliței.

Ada Macovei, șefa Inspectoratului Școlar Județean, le-a cerut directorilor de școli să gestioneze cu atenție astfel de cazuri și să fie primii care ajung în unitate și ultimii care ies din aceasta.

”Statistic suntem bine, dacă vorbim de câteva cazuri la 62.000 elevi și aproape 7000 de angajați din sistemul de învățământ din Botoșani. Vorbim de 1 la mie, dar vorbim despre oameni și despre urmările pe care aceste fapte le pot avea pe termen mediu  și lung. La această dată sunt înregistrate multe infracțiuni cu violență și  multe infracțiuni referitoare la abuzuri sexuale. multe însemnând cel puțin trei pe care le știe toată lumes și cu are suntem vedete la nivel național în sensul cel mai rău posibil. Avem un cadru didactic condamnat la prima instanță cu 7 ani cu executare pentru viol, un cadru didactic aflat în momentul de față în arest pentru 30 de zile și încă unul cercetat tot pentru comiterea unei asemenea infracțiuni, care dorește să se întoarcă la școală, pentru că are cazieriul curat și cazul este în cerccetare. Lucrurile acestea trebuie gestionate atent de fiecare dintre noi și de fiecare dintre dvs, care sunteți directori și angajatori. Ar trebui să fiți atenți la toate aceste lucruri”, a precizat Ada Macovei.

Șefa IȘJ Botoșani a declarat că toate performanțele școlare de la nivelul județului sunt umbrite de astfel de cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *