Dan Șlincu: „PSD a inițiat în cadrul Coaliției de Guvernare cel mai amplu program pentru susținerea IMM-urilor și antreprenorilor de la nivel local”

La inițiativa PSD s-a lansat programul „Sprijin pentru România” în valoare 3,5 miliarde de euro pentru 12,3 milioane de români. Este vorba atât despre măsuri de protecție a populației față de majorările de prețuri, cât și despre programe dedicate mediului de afaceri românesc.

Alături de toți colegii mei social-democrați din Parlament și din Guvern am decis că este obligatoriu să venim cu măsuri pro-active pentru susținerea investițiilor românești și a economiei autohtone. Este cel de-al treilea pachet consistent de sprijin pentru antreprenori după implementarea soluțiilor de compensare și reducere a facturilor la energie și după lansarea schemelor de ajutor de stat IMM Producție, IMM Rural Invest, Garant Construct prin care am introdus finanțări în special pentru întreprinzătorii din mediul rural și urban mic, dar și pentru menținerea și creșterea producției și sprijinirea inovației. Măsurile pentru mediul de afaceri din Pachetul „Sprijin pentru România” sunt concentrate pe industriile care au avut de suferit în ultimele luni din cauza conflictului regional, dar cu precădere sunt avantajate zonele mai slab dezvoltate cum este și județul Botoșani și zona de Nord-Est”, a declarat deputatul PSD Dan Șlincu.

Ministerul Finanțelor a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru investiții de peste 1 milion de euro în 92 de domenii de activitate precum industria prelucrătoare, construcții, HORECA, informații și comunicații, sănătate și asistență socială. Nivelul de finanțare se stabilește în funcție de mărimea proiectului și de regiunea geografică.

Al doilea sprijin important pentru antreprenori se referă la acordarea de granturi de până la 400.000 euro pentru IMM-urile care au cheltuieli mai mari cu peste 15% la costurile cu utilitățile.

De asemenea s-a luat decizia de suplimentare a contractelor pentru derularea investițiilor publice cu o valoare corespunzătoare creșterii prețurilor materialelor de construcții, dar și un sprijin în valoare de 300 de milioane de lei pentru transportatorii români afectați de creșterea prețurilor la combustibili.

În același timp se oferă oportunitatea motivării angajaților prin creșterea cu 200 de lei a salariului minim prin aplicarea de taxe zero pe această valoare și prin majorarea cu 50% a valorii tichetelor de masă acordate angajaților. Totodată se continuă plata șomajului tehnic în cuantum de 75% din salariu pentru companiile cu activități în industriile care au de suferit din cauza sancțiunilor impuse Federației Ruse.

Suntem în actuala coaliție dintr-un motiv simplu: pentru a ajuta oamenii și companiile din România și pentru a contribui la rezolvarea crizelor cu care se confruntă țara. De aceea am înțeles să lăsăm deoparte diferențele politice și să asigurăm o guvernare stabilă. Este clar pentru toți românii că dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare nu am fi vorbit de niciun fel de programe dedicate antreprenorilor și IMM-urilor sau de măsuri de sprijin pentru populație”, a completat Dan Șlincu.

Sursa: comunicat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *