Mai mulți bani pentru realizarea Laboratorului de Microbiologie de la Spitalul Județean Botoșani, după creșterea prețurilor la materialele de construcție. La cât ajunge valoarea proiectului!

Plenul Consiliului Județean Botoșani va aproba joi, într-o ședință extraordinară, noii indicatori tehnico-economici pentru realizarea Laboratorului de Microbiologie din cadrul Secției exterioare de Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, urmând ca vineri, 15 aprilie, aceștia să fie aprobați și de Comitetul Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Investiții (CNI).

Potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Județean, decizia de majorare a valorii proiectului a fost luată după ce constructorul care a participat la prima licitație lansată de CNI nu a mai depus documentele suport pentru adjudecarea contractului de lucrări, ca urmare a exploziei prețurilor la materialele de construcție.

În urma actualizării devizului, valoarea proiectului crește la 3,77 milioane de lei, de la 2,36 milioane de lei. Contribuția Consiliului Județean Botoșani va fi de 345 de mii de lei, adică de 9% din total proiect.

Vom suplimenta cu aproximativ 125 de mii de lei partea noastră de contribuție, pentru că această investiție este mai mult decât necesară pentru sistemul sanitar botoșănean. Cu toții suntem conștienți că prețurile din domeniul construcțiilor au crescut și este necesar ca sumele alocate proiectelor să fie corelate cu realitatea. Încercăm să urgentăm toate procedurile, pentru ca CNI să poată relua licitația cât mai repede”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, care a adăugat că „noul laborator va aduce beneficii botoșănenilor prin completarea pachetului de servicii medicale oferite de către Spitalul Județean”.

Realizarea obiectivului presupune construirea clădirii laboratorului pentru biologie moleculară cu o suprafață de 232,19 metri pătrați. Aceasta va avea două zone funcționale majore – una destinată personalului și una destinată preluării și prelucrării probelor biologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *