Trist! Un preot s-a stins din viață la 39 de ani

Un preot din județul Suceava a murit la vârsta de 39 de ani. Este vorba despre părintele Andrei Staszkovian. Părintele Andrei s-a născut pe 23 noiembrie 1983, la Gura Humorului. După terminarea școlii din Solonețu Nou, a urmat Seminarul Mic „Sf. Iosif” din Bacău. În anul 2002 a început cursurile Institutului Teologic din Iași. În anul 2004 a fost trimis să studieze teologia la Universitea Catolică „Ioan Paul al II-lea” din Lublin. A fost sfințit preot la Iași, în ziua de 24 iunie 2008, de către Excelența Sa, Petru Gherghel, episcop al dieceziei de Iași.
Pe data de 29 iunie 2008, în Solemnitatea Sfinților Petru și Pavel, comunitatea poloneză din Bucovina a fost în sărbătoare căci a avut loc primiția părintelui Andrei Staszkovian. A fost preot vicar în parohiile: Vatra Dornei (2008-2009), Suceava (2009-2011) și Bacău (2011-2013). Pe 1 septembrie 2013 a primit nominația pentru parohia nou înființată de la Pleșa, iar pe 15 septembrie s-au desfășurat ceremoniile de preluare a acesteia.

„A fost unul dintre preoții din comunitatea noastră care a celebrat Sfintele Litughii în limba polonă. Trecerea lui la cele veșnice a îndurerat întreaga comunitate catolică din Bucovina, în mod deosebit comunitatea poloneză. Polonez prin naștere și educație a fost prezent în mijlocul nostru la toate evenimentele importante din comunitatea noastră. A fost foarte respectat și prețuit de credincioșii din parohia sa, dar și din parohiile învecinate și, de asemenea, de întreaga comunitate poloneză din Bucovina. Resimțim plecarea lui la Casa Domnului ca o pierdere ireparabilă. În după-amiaza zilei de marţi, 12 aprilie, sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus în Biserica „Sfânta Ana” din Pleşa, unde se va celebra, la ora 16.00, o Sfântă Liturghie cu recviem pentru sufletul părintelui Andrei”, a anunțat Uniunea Polonezilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *