Directorul DSP, Monica Adăscăliței: La nivelul județului Botoșani, Secția Terapie Intensivă nu are niciun pat ocupat cu pacienți COVID

Toate paturile din secţia ATI destinată pacienţilor cu COVID-19, de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani, sunt libere. Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, dacă numărul cazurilor de coronavirus a scăzut, în ultima lună, la nivelul județului, a crescut numărul infecțiilor respiratorii.

La nivelul județului Botoșani, Secția Terapie Intensivă nu are niciun pat ocupat cu pacienți COVID. toate paturile sunt libere. În ultimele două-trei săptămâni , a crescut, în schimb, numărul de cazuri pe infecții respiratorii, virale, viroze și gripe și e posibil să crească și numărul de persoane infectate cu SARS-CoV-2.”, a precizat Monica Adăscăliței.

Medicul botoșănean crede că în toamnă vor crește, din nou, cazurile de coronavirus.

”Având în vedere că infecțiile respiratorii și infecțiile virale în perioada de primăvară-vară sunt în număr mai scăzut, dar ele cresc în perioada mai rece, toamnă-iarnă, este clar că ne așteptăm  ca din toamnă să crească numărul pacienților cu SARS-CoV-2.”, a afirmat directorul DSP Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *