Un botoșănean a devenit noul șef al Finanțelor ieșene

Doru Alupoaie
Doru Alupoaie

Doru Viorel Alupoaei este noul director general al Finanțelor ieșene. El l-a înlocuit pe Paul Ciobanu, aflat de aproape doi ani la cârma instituţiei ieşene care administrează finanţele publice din şase judeţe din Moldova (Iaşi, Bacău, Botoşani, Neamţ, Suceava şi Vaslui). Ordinul de numire în funcție a fost emis recent de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Alupoaei fiind până zilele trecute şef adjunct colectare în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Botoşani. El şi-a luat în primire noul post din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Iaşi de ieri, 11 aprilie.

Alupoaei este din judeţul Botoşani. Potrivit declaraţiei sale de avere, actualul șef al Fiscului ieşean deţine împreună cu soţia sa trei terenuri intravilane – unul în Botoşani şi două în Iaşi. Au şi o casă de 400 mp în Botoşani, dar şi trei apartamente: unul de 47 mp în Botoşani, iar două în Iaşi: de 41 mp, respectiv 50 mp. Conduce un autoturism marca BMW an de fabricaţie 2011. Alupoaei are depozite bancare ce însumau aproape 485.000 de lei în anul 2020, cât şi un cont curent de 4.300 de euro.

Din funcţia ocupată la AJFP Botoşani a obținut în anul 2020 venituri care s-au ridicat la 116.000 de lei. În acelaşi an el a obţinut şi aproape 37.000 de lei din închirierea unui apartament, cât şi venituri de circa 5.000 de lei din dobânzi bancare, conform documentului semnat în luna mai 2021, disponibil pe site-ul DGRFP Iași.

Sursa: Ziarul de Iasi

One thought on “Un botoșănean a devenit noul șef al Finanțelor ieșene

  1. a fost numit …. cei care merita sunt lasati pe dinafara … functioneaza gastile si fariseismul …. cumetreala , smechereala …dar merite …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *