FOTO! O elevă din Botoșani a reprezentat România la Olimpiada Internaţională de Limbă şi literatură latină ”Certamen Ovidianum Sulmonense”. Ce premiu a obținut!

O elevă din Botoșani, de la Colegiul Național ”A. T. Laurian”, a fost premiată la Sulmona, Italia, la Olimpiada Internaţională de Limbă şi literatură latină ”Certamen Ovidianum Sulmonense” 2022.

În cadrul premierii, care a avut loc în perioada 7 – 9 aprilie 2022, la Sulmona, locul nașterii marelui poet Ovidius, eleva Veronica-Ioana Ciornea a luat premiu pentru cea mai bună traducere.

Concursul s-a ținut on-line, pe 26 martie 2022, a durat cinci ore, timp în care eleva trebuia să rămână obligatoriu în fața camerei și a avut de tradus 44 de versuri din opera lui Publius Ovidius Naso, precum și de realizat comentariul ideatic și stilistic al acestor versuri”, a declarat Irina Telișcă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

La această a XXI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Limbă şi literatură latină Certamen Ovidianum Sulmonense, au fost invitați să participe doar elevii premiați împreună cu profesorii lor și au avut în program vizitarea obiectivelor turistice din Sulmona, dar și din Roma, întâlnire cu membrii Comisiei Internaționale și premierea.

Lotul olimpic al României a fost format doar din eleva premiată, Veronica-Ioana Ciornea, și cea care a pregătit-o, profesor doctor Coca Dorica, de la Colegiul Naţional „A. T. Laurian” din Botoşani. Eleva a urmat și cursurile Centrului de excelență, ținute tot de același profesor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *