S-a stabilit firma care va face lucrările de extindere a Cimitirului Eternitatea. Primăria va plăti peste 4 milioane de lei

Primăria municipiului Botoșani a încheiat cu societate comercială Cornell’s Floor SRL un contract de 4,3 milioane de lei pentru extinderea cimitirului Eternitatea. Firma de construcții controlată de omul de afaceri Marcel Bîrsan va efectua lucrările de sistematizare a noului cimitir, care va dispune atât de alei de acces, cât și de rețea de apă și iluminat, dar și de un sistem video de monitorizare.

Extinderea Cimitirului Eternitatea are loc ca urmare a faptului că municipiul Botoșani se confruntă cu o acută lipsă de locuri de înhumare în ambele cimitire. Singura posibilitate de rezolvare a problemei este extinderea cimitirului Eternitatea pe terenul proprietate a Consiliului local. Terenul, în suprafață de: 77.928,00 mp, este adiacent vechiului cimitir și prin lucrări de sistematizare se poate alipi construcției existente. Etapa I se referă la o suprafață de: 55.600,00 mp.

Potrivit Primăriei, terenul, în suprafață de: 55.600,00 mp, este adiacent vechiului cimitir și prin lucrări de sistematizare se va alipi construcției existente. Acest teren se află într-o zonă nesistematizată și prin lucrări de protecție cu arbori și arbuști se poate amenaja o nouă aripă a cimitirului existent.
Principalele activități din cadrul proiectului sunt:

  • Lucrari de sistematizare pe verticala a terenului.
  • Lucrari generale de constructie de conducte. Executantul va întocmi pe cheltuiala sa toate documentele legate de punerea în funcțiune instalațiilor de apă-canal conform reglmentărilor impuse de operatorul licențiat SC Nova ApaServ SA Botoșani.
  • Lucrari de executie instalatii electrice. Executantul va întocmi pe cheltuiala sa toate documentele legate de punerea în funcțiune a instalațiilor electrice conform reglementărilor impuse de operatorul licențiat SC Delgaz Grid SA.
  • Lucrări de montaj a sistemelor tehnice de alarmare contra efracției. Executantul va întocmi pe cheltuiala sa toate documentele legate de punerea în funcțiune a sistemelor de alarmare contra efracției și de obținere a Avizului Inspectoratului de poliţie judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *