Aproape 400 de copii din Botoșani au ajuns la spital cu arsuri, intoxicații și pentru că au înghițit diverse obiecte

Situație tristă la nivelul județului Botoșani, prezentată de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani. Anul trecut, aproape 400 de copii au ajuns la spital în urma accidentelor casnice.

Campania de informare a adulților ”Un cămin sigur pentru copilul tău”, inițiată și derulată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, a determinat conștientizarea de către părinți a pericolelor la care sunt expuși copiii în mediul casnic.

Datele statistice furnizate de specialiștii Secției de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, relevă faptul că în 2021, numărul copiilor care au ajuns la spital în urma unor accidente casnice a scăzut față de anul precedent.

Astfel, anul trecut, 391 de copii au fost victime ale unor accidente casnice (arsuri/opăriri, intoxicații/ otrăviri, înghițire corpi străini sau traumatisme), cu 93 de cazuri mai puține față de 2020.

Mai bine de jumătate dintre aceștia, mai exact 251, au ajuns la spital după ce au înghițit diferite obiecte de mici dimensiuni, cum ar fi baterii, nasturi, monede, zaruri, capace, mărgele, fragmente de jucării, arcuri, magneți…și lista poate continua.

În urma accidentelor rutiere și a căderilor de la înălțime, 32 de copii au avut nevoie de spitalizare. Față de anul anterior, numărul acestor cazuri a scăzut cu 83. Imprudența de a lăsa la îndemâna celor mici substanțe toxice a trimis pe patul de spital 31 de copii, cu opt mai puțini decât în 2020. Flacăra, lichidul fierbinte sau substanțele chimice au lăsat urme pe corpurile a 77 de copii.

Caz cutremurător la Botoșani! Un elev de liceu a fost incendiat în timpul orelor. Directoarea și-a dat demisia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *