Un nou val de aer polar în România. Când revine frigul crunt 

frig, stiri, botosaniPrimăvara a venit, însă temperaturile scăzute nu vor să ne părăsească în totalitate. Meteorologii avertizează că un val de aer polar va cuprinde Europa. Aceștia au emis mai multe alerte meteo de cod galben și portocaliu de vânt. Vremea se va răci, iar vântul va juca un rol important, însă negativ, în cazul temperaturilor mai scăzute. Potrivit meteorologilor, în unele zone vântul va sufla cu putere, iar cantități mari de apă și chiar ninsori se preconizează. În Germania și pe coasta Poloniei, meteorologii au emis un cod roșu de vânt.

În țara noastră, valul de aer polar care va acoperi Europa se va resimți începând de duminică. Va fi cu aproximativ 10 grade mai frig, în funcție de zonă. În cursul zilei de sâmbătă, specialiștii au spus că vor fi 26 de grade Celsius în București, însă duminică, a doua zi, temperaturile vor scădea spre 10 grade Celsius.

Vântul puternic va fi resimțit mai ales în zonele montane, în centrul și în jumătatea estică a țării. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de vânt puternic, până la ora 14:00. Aceasta este valabilă pentru județele Suceava, Neamț și Alba.

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarea perioadă, iar temperaturile variază foarte mult în funcție de zonă. În nord-vestul țării, temperaturile nu vor depăși 10 grade Celsius, însă în sud și estul țării, acestea vor atinge și 20 de grade Celsius. De asemenea, sunt așteptate și precipitații.

Sâmbătă temperaturile vor mai crește, ANM anunțând o minimă de peste 10 grade Celsius în majoritatea regiunilor. În Banat, Crișana Maramureș și Transilvania, vor fi în jur de 10-14 grade Celsius, iar pe crestele montane maxim 7-8 grade. Pe de cealaltă parte, în Moldova și Oltenia, maximele termice vor urca până la 22 de grade Celsius, chiar și 25 de grade Celsius în Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogei. În cursul zilei de duminică, temperaturile nu vor coborî sub 10 grade C.

Cu toate acestea, în nordul Moldovei, Maramureș, Transilvania și estul Banatului si Crișanei, în zonele montane, cu greu se vor atinge temperaturi de 10 grade, iar maximele negative vor fi chiar și de -1 sau -2 grade Celsius. În restul Moldovei, Banatului, Crișanei și Olteniei, temperaturile nu vor trece de 11-13 grade C. În Muntenia și Dobrogea va fi mai cald, iar maximele ar putea ajunge chiar și la 20 de grade Celsius.

Sursa: playtech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *