42 de tineri din Botoșani vor susține examen de admitere la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș” Fălticeni.

42 de tineri botoșăneni, 38 de băieți și patru fete, vor susține sâmbătă, 9 aprilie, proba scrisă în vederea admiterii la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș” Fălticeni. După ce au fost declarați admiși la proba sportivă, aceștia sunt cu un pas mai aproape de obiectivul de a deveni jandarmi și „se luptă” pentru a ocupa unul dintre cele 350 de locuri în cadrul școlii, transmite Inspectoratul de Jandarmi Județean.

Examenul, de tip grilă, se va desfășura mâine la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoşani din municipiul Botoșani, str. I.C.Brătianu, nr.110-112, iar candidații vor trebui să răspundă la 90 de întrebări din tematica de concurs. Stagiul de pregătire durează un an, perioadă în care elevii vor beneficia de cazare și hrănire în cadrul instituţiei de învățământ postliceal a Jandarmeriei Române, precum și de celelalte facilități ale acesteia (bază sportivă, asistență medicală, echipament etc).

La finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, viitorii subofiţeri vor fi repartizați să îşi desfășoare activitatea în unităţile Jandarmeriei Române, în ordinea descrescatoare a mediilor finale și a opțiunilor personale.

Toate informațiile necesare privind desfășurarea probei sunt postate pe site-ul inspectoratului, www.jandarmeriabotosani.ro , în secțiunea Carieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *