O nouă înșelătorie circulă pe aplicațiile de mesagerie. Poliția Română a lansat un avertisment: ”Nu vă lăsați păcăliți. Banii nu cad din cer!”

Atenție mare la mesajele pe care le primiți. O nouă înșelătorie circulă pe diferite aplicații de mesagerie online în România, fapt pentru care reprezentanți ai Poliției Române au transmis un avertisment.

Potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Poliției Române, este vorba despre mesaje primite pe diferite aplicații de mesagerie online, prin care victimelor li se oferă posibilitatea de a obține niște bani, însă, înainte de a-i primi, ei trebuie să facă niște plăți.

”Nu vă lăsați păcăliți prin această înșelătorie, care circulă prin diverse metode de mesagerie online, folosindu-se mai multe scenarii.”, începe mesajul transmis de Poliția Română, care detaliază modul în care acționează: ”Varianta de față este această „bătrânică”, care are de oferit o avere. Mâine, poate apare un bărbat din Orientul Mijlociu, care deține o avere colosală și ce să vezi, cât ai clipi, te face om!
Tot ce trebuie să faci, și aici trebuie să vă dea și vouă cu virgulă: Doar să trimiți înainte niște bani… Banii nu cad din cer! Doar în filme!
Blocați numărul de la care ați primit solicitarea de a trimite diverse sume de bani, în schimbul promisiunilor de îmbogățire și sesizați Poliția! ”, se arată în mesajul respectiv.

În urmă cu câteva luni, Instagram a lansat un avertisment privind o înșelătorie care circulă pe rețeaua socială. Mesajul lansat de companie vine la scurt timp după ce unii dintre utilizatori s-au plâns că au primit un mesaj ce părea a fi de la companie, mai exact de la Instagram Copyright Help Centre”, în cadrul căruia era raportată ”o încălcare a drepturilor de autor”. Odată ce acceptai să te loghezi, însă, datele de autentificare erau furate, potrivit experților.

”Păstrează-ți contul în siguranță. Dacă ai primit e-mailuri ce par a fi de la Instagram, ignoră-le. Nu sunt.”, a fost mesajul făcut public de companie, experții îndemând utilizatorii să folosească funcția de autentificare în doi pași, care este mult mai sigură.

De asemenea, experții de la Instagram au atras atenția că niciodată nu-și va contacta utilizatorii prin mesaj, informeaza digiworld

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *