FOTO Maraton al resuscitării desfășurat la Botoșani. „Nu este important, este vital să știm să acordăm primul ajutor”

Un maraton al resuscitării a avut loc, joi, la Botoșani, de Ziua Mondială a Sănătății. Intitulat „Vino și salvează o viață”, maratonul a adunat sute de elevi și nu numai, la mall, unde au fost învățați cum să acorde primul ajutor celor aflați în nevoie. Acțiunea a fost organizată de Serviciul Judetean de Ambulanta Botosani.  Medicul Eduard Gurău susține că este nevoie ca populația să știe să acorde primul ajutor pentru că de multe ori acesta face diferența între viață și moarte.

„Acest maraton este un curs interactiv de resuscitare cardio- pulmonară. Maratonul resuscitării este un eveniment organizat pentru întreaga populație din acest județ, ca toți să știe, când au nevoie de o urgență, să știe cum să dea telefon la ambulanță, cum să apeleze 112, și când să apeleze 112 și atunci când întâmpinăm un caz, o persoană care este inconștientă în stradă, în loc public,  undeva la școală, copiii de la școală, vrem să îi învățăm pe toți acești copii să știe cum să reacționeze, să știe ce trebuie să facă, să diferențieze o persoană inconștientă de un conștientă”, a precizat managerul SJA Botoșani, medicul Eduard Gurău.

Angajații SJA spun că nu de puține ori, când au fost solicitați să intervină la diferite cazuri au rămas surprinși că au găsit tineri care au știut să acorde primul ajutor.

„Când am ajuns la solicitare ni s-a spus: Da, am făcut cum am văzut în film, i-am apăsat pe piept! Și chiar au reușit să țină în viață persoane datorită aceste manevre. Nu este important, este vital să știm să acordăm primul ajutor”, a declarat asistentul medical al SJA Botoșani, Tiberiu Roman.

Evenimentul a avut loc la etajul trei al mall-ului, între orele 11.00-17.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *