Ce spune tatăl elevului incendiat într-un liceu din Botoșani: ”Mi-a dat ăla de la Câmpeni foc”

Foto captura Stirile ProTV

Un incident infiorător s-a petrecut într-un liceu din Botoșani. Un băiat de clasa a noua a fost găsit ars în clasă. Internat cu răni pe 20 la sută din corp, adolescentul le-a spus doctorilor că i-au dat foc colegii.

La rândul ei, directoarea, care avea ore cu ei, dar i-a lăsat nesupravegheați, susține că băiatul, cu unele nevoi speciale, s-ar fi autoincendiat. Poliția investighează cazul.

Directoarea Liceului Tehnologic din Flămânzi ar fi trebuit să fie în clasă, cu elevii, când baiatul de 17 ani a suferit arsuri. Avea oră cu ei, dar ea i-a lăsat nesupravegheați și a mers să rezolve niște probleme.

Când a revenit la catedră, l-a găsit pe adolescent cu fața, toracele și mâinile pârlite de foc.

Mihaela Ștefănucă, directorEl atâta a strigat: „Mi-a dat foc!”

O ambulanță l-a dus pe elev la spitalul din Botoșani, iar de acolo, pentru că doctorii au considerat că starea lui este gravă, a fost trimis la terapie intensivă în Iași, cu arsuri de gradele 2 și 3, pe 20 la sută din suprafața corpului.

O parte dintre colegii băiatului au fugit din clasă după incident. Alții, precizează directoarea liceului, i-ar fi explicat că adolescentul s-a autoincendiat.

Mihaela Ștefănucă, director
: ”Ei au spus: ”Doamna, noi am vrut să îi luam bricheta din mână și când ne-am chinuit să îi luăm bricheta, nu știm, a făcut o scânteie și s-a aprins și el s-a parfumat cu spray”.”

Spray-ul despre care vorbește directoarea liceului era folosit în clasă pentru curățarea tablei magnetice. Poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar șefii învățământului din Botoșani vor face și ei o anchetă. Se verifică dacă atomizorul trebuia să fie la îndemâna elevilor, mai ales că în clasă erau trei cu nevoi speciale.

Cătălina Lupașcu, director la Centrul de Resurse și Asistență Educațională Botoșani”Când în școală vin copii cu cerințe speciale, școala trebuie să-și reașeze toate procedurile privind securitatea elevilor. Ei nu au capacitatea de discernere, ce e glumă, ce se poate întâmpla.”

Elevul de 17 ani este încadrat și el în grupa celor cu nevoi educaționale speciale.

Din acest motiv, spune tatăl lui, colegii nu îl acceptau, iar directoarea școIii l-ar fi considerat o povară.

Tatăl adolescentului: ”M-a sunat copilul azi. A zis că: ”Tată mi-a dat ăla de la Câmpeni foc. Unul de la Câmpeni.”

Marilena Guraliuc, director adjunct: ”Mi-aduc aminte că doamna, când l-a văzut intrând pe poarta școlii cu mama, a zis: „Vai de mine, acest elev, vai, acest elev! Cu siguranță acest elev ne va crea probleme”!”

Ada Macovei, inspector general la Inspectoratul Școlar Botoșani”În afara regretelor pe care le transmitem familiei copilului afectat, este clar că trebuie să luăm și măsuri administrative.”

Până să înceapă ancheta administrativă, directoarea liceului din Flămânzi și-a dat demisia.

Sursa: Stirile ProTV

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com