Doar două centre pentru vaccinarea anti-COVID, la Botoșani. Numărul vaccinaților a scăzut drastic

Numărul botoșănenilor care se imunizează anti COVID a scăzut drastic în ultima lună. Potrivit datelor prezentate de Direcția de Sănătate Publică Botoșani, media zilnică a vaccinaților este undeva la 20 de persoane sau chiar mai puțin.

Dacă pe 30 martie s-au vaccinat 33 de persoane, pe 31 martie -18 persoane, pe 1 aprilie au fost 10 vaccinați, pe 2 aprilie doar 3 vaccinați, pe 3 aprilie 20 de vaccinați, iar pe 5 aprilie, de exemplu, 19 vaccinați.

În perioada 5 martie-5 aprilie, s-au vaccinat cu Johnson un număr de 235 persoane, cu Moderna 119 persoane, cu Pfizer-797 persoane. Trebuie menționat însă că printre cei vaccinați în perioada amintită sunt și la doza doi și trei.

La această dată, în județul Botoșani mai funcționează doar două centre de vaccinare: unul la Sala Polivalentă din Botoșani și unul la Dorohoi, însă vaccinarea se face și la cabinetele medicilor de familie..

Mai este și echipa mobilă a DSP, care se deplasează la domiciliu”, a declarat medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *