Un bărbat din Botoșani care a provocat un scandal pe terasa unui bar, condamnat de Tribunal

Un tânăr din Botoșani a fost condamnat, miercuri, de magistrații Curţii de Apel Suceava după ce a lovit cu bâta un alt bărbat, împreună cu care se afla pe terasa unui bar.  Marian Marin Plutariu, în vârstă de 30 de ani, din comuna Rădăuţi Prut,  a fost condamnat la patru ani și două luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „tentativă de omor” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”.

Potrivit anchetatorilor, pe 25 iulie 2021, în jurul orei 21.40, în timp ce se aflau pe terasa unui local din comună, în prezenţa mai multor persoane, pe fondul unor relaţii tensionate anterioare, botoșăneanul l-a lovit de mai multe ori peste cap şi corp, cu o bâtă de baseball, pe Viorel Căruceru, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 35-40 zile de îngrijiri medicale.

Solutia pe scurt:

În temeiul art.421 pct.1 lit. b Cod procedură penală, respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Plutariu Marian-Marin împotriva sentinţei penale nr. 4 din 14.01.2022 pronun?ată de Tribunalul Botoşani, în dosar nr. 2220/40/2021. Conform art. 422 Cod procedură penală rap. la art. 72 alin.1 Cod penal, deduce, în continuare, din pedeapsa aplicată inculpatului apelant Plutariu Marian-Marin, durata arestării preventive de la 14.01.2022 la zi. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală, obligă inculpatul apelant Plutariu Marian-Marin să plătească statului suma de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare din apel. Definitivă. Pronunţată, azi, 06.04.2022, prin punerea hotărârii la dispoziţia păr?ilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art.405 alin.1 teza finală Cod procedură penală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *