Reabilitarea străzii Primăverii din municipiul Botoșani, în așteptare. Mai mulți consilieri au spus ”pas” proiectului

Reabilitarea unuia din cele mai circulate tronsoane din oraș – strada Primăverii, solicitată cu vehemență de botoșăneni, va mai avea de așteptat.

Întruniți astăzi în ședință extraordinară de Consiliu Local, opt aleși municipali, majoritatea de la PNL, s-au abținut de la vot iar doi au votat negativ proiectul de hotărâre inițiat de primarul Cosmin Andrei ce putea deschide șantierul de lucru pe strada de 4,2 kilometri, de la intersecția George Enescu – Primăverii până la cea cu Sucevei și Calea Națională.

Practic, pe această stradă ar urma scoaterea dalelor cu șinele de tramvai care au provocat numeroase nemulțumiri șoferilor iar în final se va amenaja strat de asfalt, transmite printr-un comunicat Primăria Botoșani.

Domnii consileri vor fi nevoiți să le explice botoșănenilor de ce au votat în această manieră. Prin dezafectarea acestor construcții, se vor putea repara și moderniza benzile de circulație de pe strada Primăverii și o parte din strada Sucevei. Avem procese cu posesorii de autoturisme care au ajuns în service-uri auto din cauza liniilor de tramvai, avem solicitările botoșănenilor care vor asfalt pe strada Primăverii. Nu voi renunța la acest demers. Voi reveni cu acest proiect într-o viitoare ședință de Consiliu Local, cu așteptări în ce-i privește pe colegii consilieri locali să fie constructivi și să nu dea dovadă de rea credință”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Construcția propusă pentru dezafectare a fost pusă în funcțiune în anul 1992 iar în prezent se află într-o stare avansată de degradare, cu o durată de utilizare cu mult depășită. Menținerea acesteia în funcțiune nu se mai justifică și pune în pericol circulația rutieră, ținând cont că nu ar mai putea fi folosită nici pentru activitățile de transport public de persoane cu tramvaiul.
În paralel, compartimentele de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Botoșani lucrează la depunerea proiectelor pe fonduri europene pentru achiziția de autobuze electrice destinate transportului în comun de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *