Primarul municipiului Botoșani: Intenționez să reabilitez strada Primăverii, dar din păcate am întâmpinat o serie de amenințări, plângeri

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că dorește să reabiliteze strada Primăverii și să scoată dalele de tramvai, dar întâmpină probleme în punerea în practică a acestei măsuri.

Edilul a spus, miercuri, într-o conferință de presă, că proiectul privind reabilitarea infrastructurii pentru tramvaie iese din calcul datorită termenului scurt de implementare, dar și a sumei consistente pe care ar avea-o de pus municipalitatea. În schimb, și-a propus reabilitarea străzii Primăverii, însă, spune el, i se pun bețe în roate.

Intenționez să reabilitez strada Primăverii, dar din păcate am întâmpinat o serie de amenințări, plângeri din partea celor care își doresc cu orice preț să împiedice aceste lucruri. Am văzut și în spațiul public amenințări, cu plângeri penale cu verificarea documentelor. Cu alte cuvinte, orice numai să nu reabilităm strada Primăverii, să scoatem dalele de tramvai, pentru că acest proiect este serios amenințat și nu mai poate fi realizat până în decembrie 2023, care este ultimul termen de decontare a situațiilor de plată pentru finanțări europene. Contractul pentru reabilitarea infrastructurii pentru tramvaie a fost semnat pentru una din linii pe 24 decembrie 2019. Nu s-a întâmplat nimic până am depus jurământul 27 octombrie 2020. După ce am preluat acest mandat am organizat licitații, licitații care nu s-au finalizat cu declararea unui câștigător, motivat de faptul că a crescut prețul la materialele de construcție, iar atunci când după două licitații nu am avut ofertanți, am avut posibilitatea să facem o negociere directă, în care ofertanții au venit și au dat valorile peste suma estimată și am constatat că avem nevoie de aproximativ 60 milioane lei, sumă care a crescut de la organizarea acelei licitații, iar astăzi am ajuns în imposibilitatea să implementăm acest proiect, proiect care un an de zile a stat în sertarul domnului Flutur și nu s-a întâmplat nimic”, a precizat Cosmin Andrei.

El spune că bani europeni din acest proiect nu mai prezintă un interes și că nu mai există un cost beneficiu bun pentru municipiul Botoșani.

Proiectul nu mai poate fi realizat. Nu pot sacrifica tot bugetul municipiului Botoșani pentru un singur proiect care nu poate fi realizat și pentru care riscăm să dăm înapoi și banii europeni, nemaivorbind de împrumutul pe care ar trebui să-l contractăm”, a mai spus primarul municipiului Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *