FOTO Asociație a Crescătorilor de Animale din Botoșani amendată de Garda de Mediu. Sancțiunea este usturătoare

O Asociație a Crescătorilor de Animale din Botoșani a primit o amendă usturătoare de la Garda de Mediu Botoșani. Nu mai puțin de 50.000 lei va trebui să achite pentru „nerealizarea, în totalitate şi la termen, a măsurilor impuse prin actul de constatare încheiat de comisarii de mediu”, în timpul unui control.

Comisarii au impus atunci interzicerea incendierii vegetației ierboase, stufărișurilor și miriștilor, salubrizarea terenului pe care au fost identificate depozitări necorespunzătoare de deșeuri menajere în amestec cu resturi vegetale, iar apoi asociația respectivă trebuia să prezinte dovada salubrizării acelui teren.

În data de 28 martie 2022 echipa de permanență din cadrul Garda de Mediu Botoșani a fost sesizată prin serviciul 112 despre un incendiu de vegetație și incendieri de deșeuri menajere în amestec cu resturi vegetale. Pentru amplasamentul sesizat, verificat de comisarii de mediu se stabilise anterior măsuri de salubrizare, dar nu prin incendiere. Fapta a fost sancționată conform prevederilor legale”, precizează reprezentanții Gărzii de Mediu Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *