Elevă bătută și umilită de colege. Incidentul a fost filmat

Consiliul Judeţean al Elevilor din Iaşi a semnalat un caz grav de bullying în comuna Fântânele, acolo unde o elevă de clasa a VI-a ar fi fost bătută violent şi umilită de către un grup de colege.  Întregul incident, care s-a petrecut în afara incintei şcolii, a fost filmat, iar imaginile ar fi ajuns atât la Poliţie, cât şi la conducerea Şcolii Profesionale Fântânele. Contactată telefonic, preşedinta Consiliului Judeţean al Elevilor Iaşi, Stratone Miruna Elena, afirmă că incidentul s-ar fi petrecut în urmă cu câteva luni, iar în acest sens nu s-ar fi luat nicio măsură până în prezent, scrie Ziarul de Iasi.

„Consiliul Judeţean al Elevilor Iaşi mereu a încurajat vehement educarea atât a elevilor cât şi a profesorilor în scopul evitării bullying-ului în şcoli. Am fost surprinşi şi dezamăgiţi când am aflat de cazul din comuna Fântânele, judeţul Iaşi, ce se referă la o elevă din clasa a şasea care a fost bătută violent şi umilită de către un grup de colege. Întregul incident a fost filmat şi prezentat de către mătuşa fetei agresate, care a sesizat problema în faţa organelor de poliţie şi în faţa directoarei şcolii, din partea căreia a primit un răspuns ignorant, fără o soluţionare a problemei în cauză. Constatăm cu regret lipsa eficienţei demersurilor pentru înlăturarea cazurilor de bullying şi afirmăm totodată că medierea situaţiilor violente din cadrul structurilor şcolare trebuie să pornească din partea conducerii. Cerem direcţiunii de la Şcoala Profesională Fântânele adresarea cazului precum şi soluţionarea problemei”, afirmă reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Iaşi într-un comunicat de presă oficial.

Ziarul de Iaşi a contactat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, care nu ştia de acest incident, sesizându-se în privinţa acestui caz în urma semnalării cazului de către Consiliul Judeţean al Elevilor în această după-amiază.  Vom reveni cu detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *