Pregătiri pentru Procesiunea de Florii, care va avea loc la Botoșani

Procesiunea de Florii se va putea desfășura, în acest an, fără restricții, iar credincioșii vor putea lua parte la această sărbătoare mult așteptată. Astfel, de sărbătoarea Intrării Mântuitorului în Ierusalim, duminică, 17 aprilie, de la ora 14.00, creștinii vor putea participa la Procesiunea de Florii.

Cu flori, icoane și ramuri de salcie în mâini, credincioșii vor merge pe traseul Biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel I”, Biserica „Sf. Andrei și Sf. Nectarie”, Biserica „Sfinții Trei Ierarhi  și Biserica „Sf. Ecaterina”. În fața fiecărei biserici se va citi Sfânta Evanghelie.

Evenimentul este organizat de Protopopiatul Botoșani și va fi supervizat de polițiști, jandarmi și polițiști locali.

Acest eveniment religios ne amintește de intrarea Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim. Este singurul moment din viața Sa pămânească în care Iisus acceptă să fie aclamat ca Împărat. Mântuitorul a intrat în Ierusalim șezând pe mânzul asinei, înconjurat de cei 12 Apostoli, iar mulțimea l-a întâmpinat cu ramuri de finic  și cântări de bucurie: „Osana! Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului!” (Ioan 12,13). După Florii, urmează Săptămâna Patimilor lui Hristos, care culminează cu Răstignirea Sa pe Cruce.

Pelerinajul este o procesiune de mărturisire a credinței, un semn al libertății și dorinței de a căuta sfințenia, o prevestire a Sfintelor Paști, o binecuvântare și o bucurie de sărbătoare creștină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *