Vreme schimbătoare în următoarele două săptămâni. Ce anunță meteorologii

Meteorologii au realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 4-17 aprilie. Potrivit ANM, în Moldova, în prima zi a intervalului, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, cu o medie a maximelor ce se va situa în jurul a 7 grade, apoi temperatura aerului va fi în creștere, spre valori de 21…22 de grade, în data de 9 aprilie.

Ulterior acestei date, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 14…15 grade (10 și 11 aprilie), apoi vor crește din nou până spre medii în jurul a 26 de grade (14 aprilie). În intervalul 15 – 18 aprilie se estimează o nouă răcire a vremii, care va determina scăderea valorilor termice diurne spre medii în jurul a 18 grade.

Temperaturile minime vor varia pe tot parcursul intervalului, astfel încât vor fi cuprinse între -3 și 10 grade, cu cele mai coborâte valori în primele nopți, dar și cele mai ridicate în data de 15 aprilie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 9 și 10, respectiv 15 și 17 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *