Ministrul Muncii, botoșăneanul Marius Budăi, anunţ de ultimă oră privind voucherele sociale

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a oferit, în direct la Antena 3, cele mai noi informaţii cu privire la voucherele sociale pregătite de guvern pentru românii vulnerabili.

Ministrul Muncii a declarat că se lucrează intens la finalizarea pachetului ce prevede acordarea de sprijin românilor vulnerabili, amintind că aceasta dinamică de sprijin a început încă din luna ianuarie.

Din cauza acestor scumpiri care curg pentru noi toţi, Partidul Social Democrat a ţinut foarte mult la acel pachet social implementat în luna ianuarie. 

Ştiu că pare un pachet uitat, dar eu cred că pentru beneficiari a fost un sprijin binevenit, de aceea trebuie să continuăm cu astfel de măsuri pentru că trebuie să avem foarte mare grijă de categoriile vulnerabile. Şi aţi văzut că plaja este destul de largă, de la copii până la familii monoparentale, pensionari, salariaţi şi practic să încercăm să o lărgim cât mai mult, în funcţie de spaţiul bugetar.„, a spus Marius Budai.

Ministrul a evitat să precizeze dacă aceste vouchere vor fi primite în luna mai sau iunie, dar a dat asigurări că se face totul pentru ca oamenii să beneficieze de măsuri reale de sprijin în timp util.

„Eu ştiu că suntem într-o dinamică de la începutul anului cu acel pachet social, cu măsurile din energie, cu prelungirea lor, cu altă Ordonanţă unde am intervenit începând de la 1 aprilie… Acum lucrăm pentru aceste măsuri. Oamenii sunt nerăbdători şi înţelegem acest lucru dar trebuie să lucrăm cu atenţie pentru a nu da totul peste cap.

Nu este o chestiune care să fie amânată foarte mult, este o chestiune la care se lucrează, este o necesitate pentru România şi trebuie să protejăm aceste categorii vulnerabile. Cred că prezenţa PSD în acest guvern asigură cetăţenilor români această siguranţă că lucrurile se vor întâmpla în timp util.”, a mai precizat  ministrul.

Marius Budăi a susţinut că până mâine, la şedinţa coaliţiei, va fi gata „oglinda finală” a proiectului de măsuri sociale, informeaza antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *