FOTO! Lucrări de modernizare pe un tronson de drum din județul Botoșani

Constructorii au început lucrările de refacere a structurii rutiere de la ieșirea din Roma spre Nicșeni. Pe parcursul anului trecut, alunecarea de teren de pe acest sector din DJ 296 a fost stabilizată printr-un proiect de aproximativ trei milioane de euro, finanțat de către Compania Națională de Investiții (CNI), informează printr-un comunicat Consiliul Județean Botoșani.

Săptămâna trecută s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, iar constructorii au realizat deja straturile de umplutură între treptele de beton ale lucrării de stabilizare.

„Se lucrează susținut și avem încrederea că acest proiect se va termina mai repede decât termenul angajat de constructor, adică în această vară. De la Consiliul Județean, prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, am asigurat sumele necesare pentru realizarea modernizării acestui sector de drum. Este un efort de peste două milioane de lei, pe care-l facem pentru că vrem să refacem infrastructura rutieră a județului în cel mai scurt timp. Acest obiectiv ni l-am asumat la preluarea mandatului și demonstrăm zi de zi că facem ceea ce trebuie”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Alunecarea de la ieșirea din comuna Roma era una dintre cele mai grave din județ, dar a fost stabilizată, iar acum va fi refăcut sistemul rutier. După efectuarea umpluturilor de balast și compactarea căii de rulare se va așterne o membrană geotextilă cu rol anticontaminator, peste care se vor turna straturile de fundație: balast (25 cm), piatră spartă (15 cm), membrană geotextilă cu rol antifisură. Peste fundația drumului se vor așterne trei straturi de asfalt. „Avem ambiția de a face drumuri bune, rezistente, care să țină peste ani. Este o lucrare dificilă, dar care va rezolva una dintre marile probleme ale infrastructurii județene. Vom căuta soluții pentru ca, în cel mai scurt timp, să avem drumuri cât mai bune”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

La finalul proiectului, acest sector de drum va avea o parte carosabilă de șase metri lățime, cu două benzi de încadrare de 0,25 metri. Se va moderniza un podeț transversal de 10 metri și se vor amenaja trei ieșiri în drumurile laterale. Scurgerea apelor pluviale se va realiza prin intermediul șanțurilor betonate, iar apa adunată de drenuri va fi descărcată în pârâul de la ieșirea din Roma.

În paralel, Consiliul Județean face demersuri la CNI pentru a fi prinse la finanțare și celelalte trei sectoare de drum de pe DJ 296 care prezintă probleme cu alunecările de teren și care au fost preluate de Companie. Un prim sector, de 2,6 kilometri, este situat la ieșirea din Botoșani spre Cișmea, un al doilea de 1,35 kilometri, este situat în vecinătatea terenului de fotbal din comuna Roma și altul de jumătate de kilometru de la intrarea în Dorobanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *