Botoșănenii care oferă cazare refugiaților ucraineni, rugați să anunțe Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Botoșani

În ultimele 24 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca au intrat în țară 115 persoane și 32 vehicule, informează Instituția Prefectului. Potrivit sursei citate, la ora 08.00, erau cazați în spatiile puse la dispoziție de către autoritățile din Botoșani, 115 cetățeni.

Botoșănenii care oferă în casa lor, un loc de cazare cetățenilor ucraineni sosiți din zona de conflict, beneficiază de 20 de lei/ persoană pentru asigurarea hranei, din partea statului.

​Pentru decontarea acestor cheltuieli, persoanele fizice trebuie să depună în  primele trei zile lucrătoare, ale fiecărei luni, pentru luna precedentă, la primăriile de care aparțin, o cerere în care precizează numărul persoanelor găzduite, numele și prenumele acestora, localitățile din care aceștia declară că provin și intervalul de timp cât au stat în casa lor.

Totodată, trebuie să depună o declarație pe propria răspundere din care să reiasă că datele trecute în solicitare sunt reale. Cererea și declarația vor fi depuse împreună cu o copie a actului de identitate a celui care solicită decontarea.

​Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 336 din 11 martie 2022, plata sumele cuvenite către beneficiari, în numerar sau prin virament bancar, se efectuează  de către primării.

​Veridicitatea datelor trecute în solicitarea pentru decontare se verifică de către primării, prin serviciile de asistență socială.

Recomandăm locuitorii județului care oferă cazare cetățenilor ucraineni sosiți din zona de conflict să anunțe Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției (CJCCI) Botoșani, pentru a fi luați în evidență. Este cea mai simplă modalitate să facă dovada că au oferit sau oferă caza cetățenilor din Ucraina, mai precizeaza sursa citată.

​Datele de contact ale : CJCCI: 0756.05.55.91; 0756.13.13.98; 0756.19.27.37.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *