Admitere Şcoala de Poliţie 2022. Tinerii s-au speriat de războiul din Ucraina. Numărul candidaţilor, de trei ori mai mic decât anul trecut

Situaţia tensionată din Europa de Est cauzată de războiul din Ucraina i-a determinat pe tinerii din România să se gândească mai bine dacă vor să urmeze o carieră în Poliţie. Circa 3.600 de tineri s-au înscris pentru a susţine examenul de admitere în Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” din Câmpina pentru sesiunea din aprilie- mai 2022. Numărul este de aproape trei ori mai mic faţă de cel din septembrie anul trecut.

Cariera în poliţie nu mai este la mare căutare. Frica de război şi modificarea examenului de admitere i-au determinat pe mulţi dintre absolvenţii de liceu să se reorienteze către alte şcoli, spun reprezentanţi ai MAI citaţi de Adevărul.

Anul trecut, examenul a fost organizat în forma clasică: test grilă la limba română şi limbă străină. De anul acesta însă, examenul de admiterea la Şcoala de Poliţie este mult mai complex. Pe lângă testul de limba română şi o limbă străină, tinerii vor trebui să dea dovadă că au capacitatea să poarte un dialog coerent, ferm bazat în special pe noţiuni din legislaţie, porivit sursei citate.

Reprezentanţii MAI vor să se convingă de faptul că viitorii poliţişti vor fi capabili să interacţioneze cu cetăţenii, că au aptitudini de comunicare în public. De asemenea, viitorilor poliţişti le va fi testată viteza de reacţie în anumite situaţii limită.

Admitere Şcoala de Poliţie 2022. Anul acesta doar 3.635 de tineri s-au înscris pentru a susţine examenul de admitere în Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” din Câmpina pentru sesiunea din aprilie- mai 2022.

Numărul candidaţilor este extrem de mic dacă îl comparăm cu cel din septembrie 2021. Nu mai puţin de 9.756 de tineri s-au întrecut la examen pentru a prinde un loc la Școala de Poliţie anul trecut, informeaza RomaniaTV

 

One thought on “Admitere Şcoala de Poliţie 2022. Tinerii s-au speriat de războiul din Ucraina. Numărul candidaţilor, de trei ori mai mic decât anul trecut

  1. Majoritatea (90%) celor care doresc sa devina politisti, o fac doar pentru sistemul corupt unde pot lua spagi si posibilitatea de a se pensiona la 45 de ani. Fatalai pensati !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *